Публікації

Показано дописи з грудня 16, 2020

PAINT на допомогу

Зображення
 Створювати маленькі шедеври нам допомагає графічний редактор PAINT. Ось тут ми поєднаємо наші знання з геометрії із вміннями, яких ми здобули на уроках інформатики.    Створюючи орнамент, ми проводили висоти трикутників, а потім у кожному з утворених прямокутних трикутників - медіани цих трикутників. І таким чином, наш прямокутник розділений на рівнобедрені трикутники. Без знань властивостей трикутників такий орнамент не створиш! PAINT допомагає стоворювати орнаменти Новорічне вітання від Радміли Базюк Весела PAINT-листівка від Діани Шостак А це чудове лисеня від Каті Олійник стало логотипом нашого проєкту Єдинорожик Юлі Кузик поспішає назустріч Новому Року 

Подарунки

Зображення
  Наближається Новий 2021-й рік. Саме час подбати про подарунки. Ми вирішили виготовити вітальні новорічні листівки. Але...щоб обов'язково на них були присутні трикутники.  Роман використав техніку модульного оригамі, основним елементом якого є рівнобедрені трикутнички. 

Як ми виготовляли трикутні закладинки для підручника з геометріїї

Зображення
  Порозв'язувавши задачі на властивості рівнобедреного трикутника, ми трохи порелаксували - виготовляли трикутні закладинки з трикутними витинанками. Як з прямокутного аркуша отримати трикутник? Тут на допомогу приходить оригаметрія! Склали двічі- утворився рівнобедрений прямокутний трикутник. Заховали прямокутник, що лишився, - і вийшла кишенька. Закладинка -кутик готова. Тепер прикрашаємо витинанкою. Витинаючи по згину різні трикутники, отримуємо неповторні орнаменти. Ось так і властивості трикутників повторили, і корисну річ виготовили.